De ce să apelezi la avocat pentru notificarea dării în plată?

 

Am primit ca feedback de la mai mulți clienți faptul că notarii îi trimit pe împrumutați pentru notificarea dării în plată la … executor! Cel puțin majoritatea notarilor din Constanța sunt în acest moment (la 2 săptămâni de la intrarea în vigoare a Legii nr. 77/2016) într-o confuzie totală: „cum să facă notarul notificarea? Mergeți la executor! Mergeți la bancă și întrebați cu ce executor lucrează, și la el trebuie să mergeți!?”

Ei bine, NU trebuie să mergeți la executor sau la notarul care îți va lua 300 lei +TVA (360 lei) pentru notificare.

De ce este important să faceți notificarea printr-un avocat?

  1. Pentru o negociere a contractului de credit pe care îl aveți cu banca aveți nevoie tot de un avocat, executorul sau notarul nu vă vor sta alături.
  2. În acest moment sunt mai mult de 5 pagini de dosare înregistrate pe portalul instanțelor cu contestații ale băncilor la darea în plată. Altfel spus, cei care au făcut déjà notificarea au ajuns în final la … avocat.
  3. Dacă nu ai mai avut până acum procese și nu ai avut contact cu instanțele din România, acest prim contact cu avocatul îți va crea o impresie despre seriozitatea și disponibilitatea acestuia si poti alege daca mergi la drum cu el sau nu.

 

Faptul că sunt avocat nu are nicio legătură cu recomandarea de mai-sus 😀

 

Copyright:  avocat Petre Adina

Disclaimer: Acest articol nu reprezintă consultanță juridică, situațiile individuale ar trebui discutate direct cu profesionistul. Pentru consultanță juridică în legătură cu informațiile furnizate, vă rugăm să contactați autorul la telefon 0775 227 204.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *